A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

A bejárati ajtó javításáról röviden

2019.10.28

A bejárati ajtó javításáról röviden

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a bejárati ajtó javításának kérdéskörét. Ahhoz, hogy nyugodt éjszakánk legyen, és ne kelljen aggódnunk otthonunk, családunk biztonsága miatt, a bejárati ajtó jelentősen hozzájárul. Természetesen csak akkor, ha egy stabil és működőképes bejáratról beszélünk.

Ma, Magyarországon a betörések jelentős részét a nyílászárókon keresztül, azon belül is, a bejárati ajtón keresztül követik el. Többek között ezért is fontos, hogy olyan ajtóval rendelkezzen ingatlanunk, amely nehéz falatnak, feltörhetetlennek bizonyul az egyre kreatívabb betörők számára. Szerencsére a kifinomult betörési technikák ellen már többféle védelmi és biztonsági megoldással védekezhetünk. Mindenekelőtt győződjünk meg róla, hogy ajtóink, ablakaink kifogástalan állapotban vannak és jól záródnak. Ha mégsem így lenne, többféle lehetőség áll előttünk.

Bejárati ajtó javítása, felújítása

Azt, hogy egy ajtót mikor kell javítani és mikor felújítani, azt talán mi magunk is meg tudjuk állapítani. Mégis a legjobb, ha ennek eldöntését szakemberre bízzuk. Nem biztos, hogy szaktudás híján, pontosan fel tudjuk mérni a bejárati ajtó állapotát. Helyszíni felmérés során, egy szakember meg tudja állapítani, hogy milyen javítások szükségesek ahhoz, hogy a bejárat biztonságos legyen. Zárcserére akkor lehet szükségünk, ha a zárat megrongálták, feltörték vagy egyszerűen elhagytuk a kulcsainkat, iratainkat.

Javítani kell akkor is, ha nem záródik rendesen vagy szorul az ajtó. A precíz záródást akadályozhatja az ajtólap vagy a tok deformálódása, ha nem illeszkedik pontosan a nyílásba az ajtó. Ez nem csak biztonsági szempontból aggályos, hanem gondoljunk csak a fűtés számlánkra! Ha egy ajtó nem záródik pontosan, ha rossz vagy egyáltalán nincs szigetelése, ki vagyunk téve a zajoknak, és lakásunk hőtartása sem biztosított.

Javít vagy cserél?

Csere nélkül javíthatók a zárak, beállíthatók a sarkok, pántok. Bizonyos típusoknál utólagos szigetelést és erősítéseket is be tudnak építeni a szakemberek. Természetesen egy ajtó minőségét és élettartamát jelentősen befolyásolja az is, hogy műanyag, fa vagy fém ajtóról beszélünk-e. Bármilyen bejárati ajtónk is van, a szakszerű szerelés és a biztonságos használat elérése szakmai felkészültséget és speciális eszközök használatát igényli.

Érdemes azzal is tisztában lennünk, hogy a javítás költségei nem haladják-e meg esetlegesen egy új ajtó árát. Ha betörés után kell a bejáratot javítani, akkor mérlegeljük azt is, hogy régi, megrongált ajtónkat minőségi biztonsági ajtóra cseréljük. A biztonsági bejárati ajtóval, egyszeri beruházással biztosíthatjuk otthonunk védelmét. A betörésbiztos ajtó nem csak ellenáll a betörési kísérleteknek, hanem rendkívül jók a hang- és hőszigetelési tulajdonságai is.

Biztonsági bejárati ajtó

A műanyag ajtó idővel veszít a merevségéből. A fa ajtó ki van téve a nedvességnek, az alulról rohadásnak indult ajtó nem csak csúnya, hanem szerkezetileg is sérült. Az ilyen ajtókat könnyűszerrel be lehet nyomni, be lehet törni. Az egyedi méretben és színben elérhető, fémlappal megerősített, elegáns, de mégis masszív biztonsági ajtóval hosszú távra tervezhet.

Amennyiben bejárati ajtaja állapotáról szeretne teljes képet kapni, és felméretné leendő biztonsági ajtaja paramétereit, kérje szakértőink segítségét! Nem érdemes spórolni, ha családja és otthona védelméről van szó! Kérjen árajánlatot, amelyet helyszíni felmérés után, személyre szabottan, Önnek készítenek el a szakembereink!




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!