A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Milyen ajtóra szerelhető biztonsági zárak léteznek?

2019.10.13

Milyen ajtóra szerelhető biztonsági zárak léteznek?

Ha egy betörő azt látja, hogy a kiszemelt ingatlant biztonsági zárral ellátott ajtó védi, valószínűleg továbbáll, és könnyebb prédát keres. Egy hagyományos ajtó nem jelent kihívást. Ma már olyan kifinomult módszereket alkalmaznak a betörők, amelyekkel szemben valóban csak hatékony biztonságtechnikai megoldásokkal védekezhetünk.

Az egyik legfontosabb teendőnk a megelőzés: jó minőségű nyílászárókkal lássuk el ingatlanunkat. A biztonsági faktor legyen a legfontosabb: nem elég, ha a bejárat minőségi, az ablakoknak, teraszajtóknak is hozniuk kell a megfelelő biztonsági szintet!

A minőségen ne spóroljunk!

A bejárati ajtón lehet spórolni, csak nem érdemes. Egyrészt a nyugalmunkat sem biztosítjuk, másrészt sok kellemetlenségnek és rengeteg plusz költségnek tesszük ki magunkat. Sokan vásárolnak olcsó, márkátlan „biztonsági” ajtót. Az ilyen ajtókat azonban legtöbbször silány zárakkal szerelik fel. Ezek akár már a napi használatban is hamar tönkremennek. Ilyenkor nem akad más megoldás, mint a teljes zárcsere, ami költséges, és ha a szabványtól eltérő az ajtó, még nehéz is beszerelni.

A gyenge minőségű bejárati ajtók műanyag borítása mellett, a belső szerkezeti „megerősítés” sokszor kimerül egy vastagabb kartonlappal. Az ilyen ajtót könnyű szerrel szét lehet vágni, vagy ki lehet ütni a tokjából. Hosszútávon a költségek megtérülnek: egyszeri beruházással az egyedi, minőségi biztonsági bejárati ajtó gondoskodik otthonunk védelméről.

Biztonsági zárak ajtóra

Ha nincs lehetőségünk biztonsági ajtó beszerzésére, akkor a hevederzár viszonylag olcsó, de hatásos megoldás lehet. Ez a típus egy vagy kétszárnyú bejáratra, teraszajtóra is szerelhető, de kiegészítő zárként is alkalmazhatjuk. A bevéső zár az ajtóban van, és valamilyen kulcs forgatásával nyitható/zárható, egy vagy több irányba zárnyelvek jönnek ki belőle. Van olyan típus, ahol a szerkezet egybe van építve a zártesttel, ezek a tollas, illetve kéttollú kivitelek. Zárbetét vagy cilinder a zárnyelv mozgatásához szükséges elem, ez is plusz biztonsági szintet jelent.

Bizonyos zárak kombinálhatók különféle beléptetési rendszerekkel is – távirányító, biometrikus azonosítás, számkód vagy kártya – amelyekkel igazolható a jogosultság. A zár működési elvét tekintve lehet kulcsos, cilinderes vagy toalett kialakítású, illetve egynyelves, kétnyelves, kampós és többpontos zárakról beszélhetünk.

Biztonságvédelmi eszköz a Gordiusz védőpajzs elnevezésű hazai fejlesztés, ami egy erős fémlapból készült takarás a kulcslyuk elé. Egy speciális, miniatűr kulccsal lehet kioldani, és elhúzni a kulcslyuk elől. Igazi XXI. századi megoldásként, létezik már mikrochipet tartalmazó biztonsági zár is. Fő- és vezérkulcsos záraknál egy adott rendszerben a főkulcs minden ajtót nyit, a vezérkulcs pedig az adott csoport ajtóit nyitja. Ezzel a megoldással például szállodában találkozhatunk.

Elegendő egy jó biztonsági zár?

Otthonunk, vagyontárgyaink védelmében nem elég, ha jó zárat szereltetünk fel. Egy betörésbiztos biztonsági ajtóra is szükségünk lesz. Ha egyedi megoldást keresünk, méret, szín vagy üvegbetétek tekintetében is, a biztonsági ajtók kínálatában biztosan megtaláljuk az igényeinknek megfelelő ajtót.

Az ajtó áthatolhatatlan, erről acéltábla gondoskodik, míg a tok masszív, stabil, körkörös zártszelvény. A tok-ajtólap-zárszerkezet hármasa tökéletes védelmet nyújt az illetéktelen behatolók ellen. A több ponton záródó, 3-6 mobilis csapozattal működő zárak feltörhetetlenek és betörésbiztosak.

Keresse a szaküzletünkben elérhető biztonsági bejárati ajtókat a megfelelő szintű biztonság kialakításához!




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!