A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Egy- vagy kétszárnyú bejárati ajtót válasszunk?

2020.03.19

Egy- vagy kétszárnyú bejárati ajtót válasszunk?

Tény, hogy napjainkban a lakásfeltöréseket majdnem minden esetben a nyílászárókon keresztül követik el a betörők. Az ingatlanok különösen érzékeny pontja a bejárati ajtó, amely megfelelő biztonságtechnikai felszereltség nélkül könnyű betörési pontot jelent. A betörők technikája sajnos reagál a biztonságtechnikai újdonságokra is. A zárak megfúrása, a letapogatós, a dugóhúzós, a savazásos vagy fésűs módszer, mind bevett betörési technikák. Ezekkel szemben csak úgy védekezhetünk, hogy biztonsági bejárati ajtót építettünk be. Akár egy-, akár kétszárnyú bejárati ajtóról van szó, mindkét esetben elérhető a maximális védelem.

Kétszárnyú bejárati ajtó

84931610 909994386084196 7794191307986960384 o A kétszárnyú bejárati ajtó jellemzően az úgynevezett polgári lakásoknál, régebbi társasházakban fordul elő. A dupla szárnyú ajtók szélessége és a magassága lehetővé tették, hogy nagyobb bútorok is gond nélkül beférjenek a tágas és nagy belmagasságú lakásokba. Sok esetben ezek a lakások mára már kisebbekre tagolódtak, de a kétszárnyú bejárat sokszor megmaradt. A nagypolgári lakások mellett, főleg a régi parasztházaknál találkozhatunk a dupla kétszárnyú bejárati ajtóval, amely négy darab ajtószárnnyal, két egymás mögött felszerelt nyílóból áll.

Az ilyen típusú dupla bejáratok a ház hőszigetelését és védelmét is egyaránt szolgálták. Míg a kívül található ajtószárnyak tömörek és kifelé nyílnak, addig a belsőn már üvegezést találunk, és a beltér felé nyílnak a szárnyak. A cserével nem kell lemondanunk a hagyományos bejáratról. A modern technikának köszönhetően ezeknek az ajtóknak a cseréje sem jelenthet gondot. Az új nyílászárók a réginél biztonságosabbak, jobban szigetelnek, megbízhatók és mindeközben megőrzik a klasszikus megjelenést.

Biztonság a belépésnél

A biztonságos bejárat nem csak a nyugalmunkat biztosítja, hanem növeli ingatlanunk értékét is. Ezért, ha a régi ajtót lecseréljük, mindenképpen érdemes számba venni a biztonsági bejárati ajtó beépítésének lehetőségét. Biztonsági ajtóval, egyszeri beruházással, hosszú távra gondoskodunk otthonunk védelméről. A sokféle kivitelezési módnak köszönhetően a kétszárnyú bejárati ajtó beépítése sem jelenthet gondot.

A tökéletes biztonsági bejárati ajtót a tok-ajtólap-zár hármasa adja. A megfelelően, több ponton falba csapolt zártszelvény tok, a megerősített ajtólap és betörésbiztos zárak garantálják a tökéletes betörésvédelmet. Egy minőségi biztonsági ajtó a minőségi felszereltséggel és beépítéssel már külső megjelenésében is elriasztja a betörőket. Ha Ön Nívó Biztonsági Ajtót választ, akkor egyedi méretben és színben gyártott bejáratával nyugodt lehet otthona és családja biztonsága felől!

Kivitelezési módok

Egy- és kétszárnyú, illetve szimmetrikus, aszimmetrikus ajtók gyártására is van lehetőség. Egyszárnyú ajtóknál az Extra és Plusz kategóriákból választhatunk: ezekben a szerkezeti megoldásokban a 120 cm-es tokszélesség is elérhető, oldalsó bevilágító ablakok kialakítása is megvalósítható. A Standard kategóriában kapható kétszárnyú bejárati ajtó a nagyobb, szélesebb falnyílások esetén kerül felhasználásra. 

A szimmetrikus esetében két egyforma méretű, ellentétes irányba nyíló szárnnyal működik az ajtó. Aszimmetrikus, kétszárnyú ajtónál egy normál méretű elsődleges ajtószárnnyal, valamint egy keskenyebb, kiegészítő nyílóval kerül kialakításra a nyílászáró.




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!