A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Mit érdemes tudni az ajtóra szerelhető biztonsági rácsról?

2019.11.17

Mit érdemes tudni az ajtóra szerelhető biztonsági rácsról?

Nívó biztonsági bejárati ajtóJelen bejegyzésben az ajtóra szerelhető biztonsági rácsról osztunk meg lényeges információkat. Vagyontárgyaink, otthonunk, üzletünk védelmére sokféle biztonságtechnikai megoldás közül választhatunk. Elsősorban arra kell figyelmet fordítanunk, hogy a védeni kívánt helyiség, lakás vagy családi ház nyílászárói ne csak a hideg, hanem a kéretlen látogatók ellen is védjenek. Egy szerkezetileg hibás, könnyen benyomható ablak, egy tokjából kimozdult ajtó mind csábító lehetőség egy betörő számára.

Az új, minőségi nyílászárók nem csak hőszigetelési, hanem biztonsági szempontból is fontos tényezők. Legyen szó régi vagy új ablakokról, ajtókról, további kiegészítő lehetőségek is vannak, amelyek alkalmazásával biztonságosabbá tehetjük környezetünket. Egy hevederzár, professzionális zárszerkezet, biztonsági bejárati ajtó beépítése vagy riasztó, kamerarendszer kialakítása, sokat számít ingatlanunk védelmében.

Biztonsági rács ajtóra

Az ajtó, ablak elé szerelhető, a folyosót lezáró biztonsági rács mind a mai napig az egyik legelterjedtebb vagyonvédelmi eszköz. Biztonsági faktora nagyban azon múlik, hogy milyen anyagból készül, illetve szakszerű beszereléssel került-e végleges helyére. Alkalmazható lakossági területen, zárt lépcsőházi bejáratoknál és családi házas környezetben is. Nyaraló övezetben sokszor találkozhatunk ezzel a típusú biztonsági megoldással. A rácsot előszeretettel használják üzlethelyiségek védelmére is.

A minőségi alapanyagból készült, nívós zárszerkezettel működő, szakszerű és igényes munkával felszerelt biztonsági rács sok esetben megfelelő választásnak tűnhet. Sokféle típusú rácsot találunk a piacon, minőségben és kivitelben egyaránt: figyeljünk arra, hogy a termék megfeleljen a MABISZ előírásainak. Az előírások azonban elsőbbséget élveznek a külső megjelenéssel szemben. Biztonsági rács alkalmazásánál azonban több problémával is találkozhatunk.

Bezárva?

A fixre szerelt rácsok mindig láthatók, és bármilyen igényes megjelenéssel is gyártották, nem tudjuk elkerülni azt az érzést, hogy rácsok mögött élünk. Ez főleg az otthonok esetében jelenthet kellemetlen érzést, hiszen senki sem szeretné odahaza börtönben érezni magát. Hiába a biztonságérzet, ha mindehhez bezártság érzés is párosul.

További problémát jelenthet a felületkezelés, hiszen a hagyományosan kezelt felületet idővel kikezdi a nedvesség, főleg, ha kültéri használatban van. Lépcsőházi tűz esetén a tűzoltók munkáját is jelentősen megnehezítheti a folyosót elzáró biztonsági rács, a menekülési útvonalba is bezavarhat.

A rács felszerelésénél figyelni kell arra, hogy ne a régi ajtóra kerüljön fel, hiszen innen könnyen le lehet feszegetni. Kellő stabilitást a falba rögzített acélcsapok adnak, ezekhez hegesztik hozzá a rácsot.

Rács helyett biztonsági ajtó?

A bejárati rácsot számos esetben lecserélik biztonsági bejárati ajtóra.

Ennek nem csak esztétikai oka van, bár az egyedi méretben és színben gyártott ajtók már önmagukban is kellő vonzerővel bírnak. A tok-ajtólap-zár együttesen adja azt a masszív és időtálló biztonságot, mely a tökéletes betörésvédelmet jelenti. Több mint 100-féle szerkezeti megoldás közül választhatjuk ki az egyéni igényeinknek megfelelő biztonsági ajtót.

Az ajtók MABISZ minősítéssel rendelkeznek: kimagaslóan megfelelnek a Biztosító Szövetség által meghatározott betörésvédelmi követelményeknek. Ha biztonsági fém ajtó védi otthonát, nyugodt lehet családja, ingatlana, értékei felől, plusz a rácsot is el lehet felejteni.

Keressen minket elérhetőségeinken, és készséggel válaszolunk kérdéseire!




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!