A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Bejárati ajtó felülvilágítóval vagy anélkül?

2020.05.28

Bejárati ajtó felülvilágítóval vagy anélkül?

Amikor új nyílászárókat építtetünk be, gyakran felmerülő dilemma, hogy a bejárati ajtó felülvilágítóval vagy tömören kerüljön-e kialakításra. Az előbbivel több természetes fény jut be a lakásba, míg az utóbbi kevesebb helyet foglal el a falban. Érdemes alaposan mérlegelni a lehetőségeket döntés előtt, hiszen egy ajtócsere költséges beruházás, amely azonban hosszú távra szól.

Mi a szerepe a bevilágítóknak?

LuxusbejaratAmikor átlépjük egy ház küszöbét, a bejárati ajtón keresztül általában az előszobába érkezünk, ahol lerakhatjuk a kabátunkat, cipőnket. A legtöbb esetben ez egy folyosószerű, szűk helyiség, ahonnan egy vagy több ajtó vezet a ház többi részébe. A kialakítás miatt a legtöbb előszobának nincs ablaka, így állandó félhomály uralkodik. 

Ugye Önnek is ismerős az a bosszantó helyzet, amikor hirtelen szüksége volna valamire, ami az előszobai fogason lógó táskájában van, ám a kereséséhez még fényes nappal is fel kell kapcsolnia a villanyt? Amikor pedig indulás előtt vet egy pillantást magára a tükörben, szintén szükséges a lámpafény?

A folyamatos fel-le kapcsolgatást sajnos nem minden típusú izzó tolerálja jól, bizonyos fajtáknak így jócskán lerövidül az élettartama. Nem lenne jobb, ha inkább természetes fénnyel világítanánk meg az előszobát? Pontosan ezt a célt szolgálja a bejárati ajtó felett és mellett található bevilágító, amely tulajdonképpen egy fix “ablakocska”, amin keresztül a kinti fény zavartalanul be tud hatolni a helyiségbe. 

Ezzel a megoldással az előszoba sokkal világosabbá válik, így ezután napközben nem lesz szükség a mesterséges lámpafényre. 

Válasszon Nívó Biztonsági Ajtót felülvilágítóval!

M12 Vilagos tolgyA Nívó Ajtók ismérve, hogy amellett, hogy betörésbiztosak, teljes mértékben az egyedi igényekre szabhatóak. Ajtótervezőnk segítségével kiválaszthatja a kért színt, mintát, a kilincsek típusát, a zárak számát, illetve a bevilágítókba kerülő üveg mintázatát. 

Bár az üvegek egyikén keresztül sem lehet kívülről élesen látni, hogy mi zajlik az előszobában, ha azonban a bejárati ajtó egyenesen az utcára nyílik, akkor érdemes a reflexiós üveget választania, ami kívülről tükröződik, így a helyiség teljes egészében rejtve marad a kíváncsi szemek elől.

Ajtóink emellett garantálják otthona és értékei biztonságát, hiszen a belsejükben 1,5 mm vastagságú tömör acéltábla található, melyet szigetelőréteg és szinterezett felületű burkolat borít. Mindez pedig több mint 100 kg-os súlyt jelent, ami szintén védelmet biztosít.

Ha egy naiv betörő abba a tévhitbe esik, hogy a zár feltörésével vagy az ajtó felfeszítésével majd könnyedén beinvitálhatja saját magát az Ön otthonába, akkor hamar csalódni fog! A 2 mm vastag szénacél zártszelvényből álló keret, illetve a minimum 6 ponton záródó szerkezet hatékonyan meggátolja az efféle próbálkozásokat. 

Biztonság az Ön elképzelései szerint

Nálunk lehetősége van a bejárati ajtó felülvilágítóval ellátott kivitelének megrendelésére is, bármely típusból. Mielőtt azonban választ, jó, ha tudja, mit takarnak az egyes elnevezések:

  • A Standard ajtók beltérre, a zárt lépcsőházakban lakók számára ajánlottak. Nem kell attól tartania, hogy választásra kényszerül, miszerint új ajtaja a lépcsőházhoz vagy a lakás berendezéséhez passzoljon-e inkább, hiszen kérheti mindkét oldalt más-más színben.
  • A Plusz ajtók a zárt lépcsőházak mellett már részlegesen nyitott kültérre is alkalmasak. A vastagabb szigetelőréteg jobb hangszigetelést tesz lehetővé, így könnyedén kizárhatóak az utca zajai.
  • Az Extra ajtók családi házakba ajánlottak, ahol a bejárat közvetlenül a kültérre nyílik. Ezek az ajtók ugyanis hőhídmentesek, így a lecsapódó pára nem fog korróziót okozni. Egy szép kertes ház akkor mutatja a legszebb összképet, ha a kerítés és a nyílászárók illenek egymáshoz, ezért érdemes megfontolnia egy Nívó Kerítés felszereltetését is!

Ön megtervezi, mi elkészítjük

Ha Ön is szeretne úgy kikapcsolódni otthonától távol, hogy közben nem kell amiatt aggódnia, érkezik-e hívatlan látogató, bízza a biztonságot egy Nívó Ajtóra! Miután felvette velünk a kapcsolatot, munkatársaink egyeztetnek Önnel egy időpontot, amikor a szakemberek felkeresik, felmérik a helyszínt, és árajánlatot adnak. Beszéljék át elképzeléseit, milyen színt vagy mintát szeretne, rendelkezzen-e a bejárati ajtó felülvilágítóval, esetleg tömör legyen. 

Miután véglegesítette megrendelését, ajtaját legyártjuk saját üzemünkben, majd egy újabb időpont-egyeztetést követően kollégáink ismét meglátogatják Önt, és beszerelik vadonatúj biztonsági ajtaját, a régit pedig kérésre elszállítják. 

Ha Önnek is fontos a biztonság, keressen minket elérhetőségeinken!




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!