A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Hogyan védekezhetünk a betörés ellen?

2019.08.22

Hogyan védekezhetünk a betörés ellen?

Nívó ajtó betörés elleni védelemmelNyári időszakban talán még aktuálisabb a betörések elleni védekezésről beszélni, mint az év más szakában. A szabadságolások és tanszünet idején akár több hétig is távol lehetünk otthonunktól. A statisztikák azt mutatják, hogy a betöréseket főleg akkor követik el, amikor nem tartózkodik otthon senki.

A bűnelkövetők kifigyelhetik, hogy esténként sötét a lakás, a levélszekrényben halmozódnak a levelek, vagy egyszerűen nem áll a tulajdonosok autója a megszokott helyen. Mi magunk sokat tehetünk azért, hogy az egyre kifinomult módszerekkel dolgozó betörők munkáját megnehezítsük, sőt megakadályozzuk! Számos technikai eszköz áll rendelkezésünkre, és néhány óvintézkedéssel elejét vehetjük a bajnak.

Betörésvédelem

Hogy ne legyen ingatlanunk könnyű célpontja a betörőknek, szenteljünk nagyobb figyelmet lakókörnyezetünkre. Legyen jó állapotban a kerítésünk, és a kaput is mindig tartsuk zárva. Törekedjünk arra, hogy házunk nyílászárói megfelelő állapotban legyenek, ne lehessen benyomni, felfeszíteni azokat. A bejárati ajtó közelében ne legyenek értékek, és a kulcsot se tartsuk a közelben. Figyeljünk arra is, hogy a melléképület, garázs is zárva legyen, nehogy ott keletkezzen kár vagy onnan jussanak be a házba.

A betörés elleni védekezésben hathatós segítséget nyújt a mozgásérzékelős lámpa és az időzítős villanykapcsoló is. Míg az előbbi mozgáskor a sötét helyet egy pillanat alatt láthatóvá teszi, addig az utóbbi a benti mozgást hívatott imitálni. A biztonságtechnikai eszközök tekintetében is széles a választék, hiszen a különféle riasztók, nyitásjelzők, a távfelügyelet vagy a kamerarendszerek mind a védelmünket szolgálják.

Biztonsági bejárati ajtóval történő védekezés betörés ellen

Nívó ajtó betörés elleni védelemmelBeszédes tény, hogy ma, Magyarországon a betörések jelentős részét a bejárati ajtón keresztül követik el. Érdemes tehát olyan biztonsági bejárati ajtót beépíttetnünk, amely ellenáll mindenféle feszegetésnek, erőbehatásnak. Egyszeri beruházással hosszú évekre biztosítjuk nyugalmunkat. Egy acéllemezes, több biztonsági zárral rendelkező, masszív tok- és ajtószerkezet igen hamar kedvét szegi az illetéktelen behatolónak.

A maximális biztonságvédelmi felszereltség mellett ezeket az ajtókat ráadásul adott helyre, egyedi méretben és színben is kérhetjük. Így nem csak otthonunk védelméről, hanem esztétikus megjelenéséről is gondoskodni tudunk.

Sok helyen láthatunk rácsokat az ajtók, ablakok előtt, amelyek valljuk be, nem szépek, ráadásul sokszor a védelmet sem látják el szakszerűen. A hevederzár sem nyújt megfelelő megoldást, ahogy a biztonsági lánc használata sem riasztja el a hívatlan látogatót.

Ha bejárati ajtónkon kémlelőnyílás vagy biztonsági üvegbetét található, akkor mindig meggyőződhetünk arról, hogy ki áll az ajtónk előtt.

Nyugalmunk érdekében

Különösen ajánlott a minőségi biztonsági zárak alkalmazása ajtón és ablakokon egyaránt. Amikor a betörők a bejárati ajtón keresztül törnek be lakásunkba, vajmi keveset törődnek azzal, hogy mit hagynak maguk után. Az értékek eltulajdonítása mellett általában a zárak sínylik meg leginkább a rablást.

A biztonsági berendezések és az óvintézkedések mellett érdemes a szomszédsággal is jó viszonyt ápolni. Egy egymást segítő közösség figyelme sok esetben elrettentő a betörők számára. Egy szokatlan hang vagy mozgás hamar felkeltheti a szomszéd figyelmét, ha tudja, nem tartózkodunk otthon. Aki pedig a kütyük és más biztonsági megoldásokon túl is szeretné, hogy otthona védelme biztos legyen, az bátran tartson házőrző kutyát!




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!