A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Biztonságos ajtónyitás ajtó kitekintővel

2019.12.23

Biztonságos ajtónyitás ajtó kitekintővel

Az otthon biztonsága egyet jelent családunk, értékeink védelmével. Manapság nem kevés pénzt költünk arra, hogy semmilyen módon se jussanak be idegenek a lakásunkba, házunkba. Választhatunk ajtó kitekintőt, riasztó berendezéseket, távfelügyeletet, kamerarendszerek kiépítését. Ha a privát szféránk védelméről van szó, sokszor a pénzt sem sajnáljuk arra, hogy a legmodernebb eszközökkel védekezzünk az illetéktelen behatolók ellen. Abban talán mindannyian egyet érthetünk, hogy a nyílászárók kivitelezése, minősége nagyban hozzájárul ahhoz, hogy nyugodtak legyünk ingatlanunk védelme felől.

Fő a biztonság

A nyílászárók között kiemelt szerepe van a bejárati ajtónak. Akár lépcsőházi folyosóra nyílik, akár közvetlenül a kertünkre, a határt jelenti a kinti és a magánszféra között. Egy zárt ajtó jelképesen és valóságában is azt jelenti: eddig és ne tovább! A betörések jelentős részét a bejárati ajtón keresztül követik el, ezért különös figyelmet kell fordítanunk ingatlanunk főbejáratára. A bejárati ajtó legfontosabb tulajdonsága, hogy tökéletes védelmet jelent a mögötte élők számára, de fontos, hogy küllemében is tetszetős legyen. A biztonsági felszereltség azonban mit sem ér, ha már nyitva az ajtó. Hogy kinek is nyitjuk ki, segít eldönteni az ajtó kitekintő.

Érdemes olyan megoldást keresnünk, ahol a biztonsági paraméterek mellett a saját stílusunknak megfelelő ajtót is elérhetjük. Lehetőségünk van olyan bejárat készíttetésére is, amelynél egyéni igényeink maximálisan megjelennek. Az egyedi méretben és színben készült ajtó számos biztonságtechnikai felszereléssel rendelhető. Az egyik legfontosabb ilyen elem az ajtó kitekintő, vagy más néven kémlelő, kukucska.

Belépés engedélyezve

A biztonsági ajtók elterjedése előtt népszerű volt a fa ajtó közepén elhelyezkedő, keskeny kis ablak. Ha ezt a belülről nyitható kis ablakot használtuk, akkor nem kellett tágra nyitni magát az ajtót, ha csengettek. Egyszerűen kinyitottuk és meggyőződhettünk arról, hogy kit engedünk be a lakásba. Ezekre a kis ablakokra idővel rácsok kerültek, hiszen a betörők számára könnyített terepnek bizonyult az ilyen kémlelő ablakok kinyitása, majd az ajtó feltörése.

A tömör, majd biztonsági ajtók térnyerésével, meg kellett oldani a kilátást. A biztonsági lánc sem mutat elegendő védelmet, ezért egy roppant egyszerű eszköz, az optikai kitekintő nyújt megoldást. A kitekintő az ajtólapba épített lencsés kis cső, amely egy haloptikás, széles látószögű lencsében végződik, az ajtó külső oldalán. A modern bejárati ajtóknál már alaptartozék a kitekintő.

Ajtó kitekintő

Az optikai kitekintő fém, fa, műanyag ajtóba is beszerelhető, de értelme igazán akkor van, ha biztonsági ajtót választunk. Érdemes az ajtó kitekintőt szemmagasságba kérni, de nem egyedi eset a dupla kukucska sem. Ennek oka a lakásban élők eltérő magassága, és akkor is látjuk, hogy ki áll az ajtónk előtt, ha esetleg az egyiket letakarják. Találunk digitális kitekintőt is a piacon, kamera móddal és éjjellátó funkcióval.

Van, aki a kémlelő helyett az üvegbetéteket preferálja, ezek általában opálos kivitelűek. A betéteket is kérhetjük reflexiós üvegből, hogy kilássunk rajtuk. Itt viszont a fény változásával a láthatóság is változik: ha nálunk van világos és kint sötét, akkor könnyedén belátni az otthonunkba. A legegyszerűbb megoldás az optikai kitekintő: a bejáratba épített, tökéletes képet közvetítő lencsébe tekintve mindig tudni fogjuk, hogy kinek szándékozunk ajtót nyitni.

Keressen minket bizalommal, amennyiben Ön is biztonsági ajtót szeretne otthonában!




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!