A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Mikor érdemes kétszárnyú ajtót választani?

2020.08.03

Mikor érdemes kétszárnyú ajtót választani?

A bejárati ajtó tervezésénél mindenki igyekszik figyelembe venni az ingatlan adottságait, illetve a saját ízlését, hogy végül olyan megoldás szülessen, amely minden szempontból tökéletes. Szerencse, hogy napjainkban már számos lehetőség közül választhatunk: az új ajtónk lehet tömör vagy üveges, egyszínű vagy famintás, rendelkezhet bevilágítóval, de még azt is eldönthetjük, hogy egy- vagy kétszárnyú ajtót szeretnénk. Természetesen mindegyik típusnak megvannak az előnyei és a hátrányai, ezért érdemes mindig alaposan utánajárni a különböző lehetőségeknek. 

A klasszikus egyszárnyú ajtó

M13Talán ez a legelterjedtebb típus. Ennek ellenére nem jelenti azt, hogy ne lehetne egyedivé varázsolni, hiszen számtalan különböző változatban létezik.

A hagyományos, tömör dizájn mellett ma már egyre népszerűbbek az üveges vagy épp a bevilágítóval szerelt fajták. Ezeket az ajtókat olyan helyeken ajánlott beépíttetni, ahol keskeny az előszoba, hiszen itt egy kétszárnyú ajtó vagy el sem fér, vagy ha sikerül is beszorítani, akkor hamar rájövünk majd, hogy mennyire kényelmetlen, hiszen kinyitott állapotban rengeteg helyet elfoglal. 

Épp ezért, ha panel- vagy társasházban élünk, akkor válasszuk inkább a Nívó Standard bejárati ajtókat, melyek tökéletes megoldást jelentenek a beltéri, zárt lépcsőházakba. 

Tágas, elegáns és mutatós - ez a kétszárnyú ajtó! 

A kétszárnyú ajtó nem új keletű dolog, a régi bérházak nagypolgári lakásaiban gyakran használják nem csak a bejáratnál, hanem beltérben is. Ezek a lakások ugyanis hatalmas szobákkal, nagy belmagassággal és jelentős alapterülettel rendelkeznek, ezért itt nem jelent gondot a dupla szélességű ajtó elhelyezése és használata, ugyanis a tágas helyiségekben senkinek sem lesznek útban a nagy nyílások.

Azonban nem csak városokban találkozhatunk vele, hiszen például a régi parasztházaknál is gyakran fellelhető a kétszárnyú ajtó, mely ráadásul dupla elrendezésben található: kívül van egy tömör, fa ajtószerkezet, belül pedig az üveges, szimpla bejárati ajtó. Ezt a megoldást többnyire azért használták, mert így sokkal hatékonyabb volt a hő- és a hangszigetelés, valamint a biztonságot is némileg fokozta.

A mai modern házaknál azonban már többnyire azok választják a kétszárnyú ajtót, akiknél nagy és széles az előszoba, hiszen egy üveggel ellátott dupla ajtón keresztül jóval több fény jut be a helyiségbe, és nem szükséges plusz ablakot is beszereltetni.

Ráadásul egy szépen kivitelezett, mutatós kétszárnyú bejárati ajtó igencsak elegáns benyomást kelt, és sokkal barátságosabb képet közvetít a látogatók számára, mint a szimpla tömör megoldás. Ez az esztétikum pedig tovább fokozható, amennyiben még egy színben és megjelenésben passzoló kerítés is határolja udvarunkat. 

Mindemellett a praktikusságot sem hagyhatjuk ki az előnyök közül. Bizonyára mindannyian jártunk már abban a cipőben, hogy vásároltunk egy nagyobb bútort, amit nem lehetett lapra szerelni, és igencsak nagy fejtörést okozott, hogy hogyan jusson be a lakásba a kis méretű bejárati ajtón. 

Akiknek legalább egy dupla ablakuk van, azok körülményesen ugyan, de meg tudták oldani, akik viszont csak egyszerű, kisebb méretű ablakokkal rendelkeznek, azok elég nagy problémába ütköztek. Ha viszont egy kétszárnyú bejárati ajtónk van, akkor a hatalmas ajtónyílásnak köszönhetően még a nagyobb tárgyak becipelése sem jelent akadályt.

Ez az ajtótípus a bejárat mellett az erkélyen vagy a teraszon is igen hasznos lehet, hiszen így nem csak az a szoba jut több fényhez, amelyből az ajtó nyílik, hanem például egy szabadtéri összejövetelnél sokkal egyszerűbb kihordani a székeket, asztalokat, és ha nagyobb a társaság, akkor sem lesz “tumultus” az ajtóban. 

Mivel itt jellemzően kültéri megoldásokról beszélünk, ezért ilyen célra a Nívó Plus vagy Extra ajtók ajánlottak.

A köztes megoldás - az aszimmetrikus ajtó

NIVO Extra hhid mentes biztonsagi ajto M25 G1 marasminta oldalbevilagival biztonsagi ueveggel Antracit szinben v2Ha szeretnénk kiélvezni a kétszárnyú ajtó előnyeit, ám nincs akkora helyünk, ahová egy dupla ajtó beférne, akkor se csüggedjünk, hiszen választhatjuk az aszimmetrikus ajtókat. Ennek a speciális fajtának az a különlegessége, hogy egy nagyobb és egy kisebb szárnyból áll, melyek közül a nagyobbik “hagyományos” bejárati ajtó méretű, és ez a mindennapokban szimpla ajtóként funkcionál.

A másik, kisebb szárnyat pedig lehet rögzíteni, ezért alapesetben fixen, csukva áll, ha viszont valami miatt nagyobb helyre lenne szükségünk, akkor egy mozdulattal kinyithatjuk, és mindkét szárnyat kitárva ajtónk máris jóval szélesebb lesz. 

A Nívó Ajtók esetében természetesen lehetősége van egy- vagy kétszárnyú ajtó készíttetésére is, ezért vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljük elképzeléseit!




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!