A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Mire jó a kukucskáló az ajtón?

2020.06.15

Mire jó a kukucskáló az ajtón?

Plusz 1 Az otthonunk az a hely, ahová szeretünk egy kicsit elvonulni a külvilág nyüzsgése elől, és egyedül vagy a családtagjaink társaságában kikapcsolódni. Ezt a nyugalmat azonban bármikor megzavarhatja egy-egy váratlan látogató. A kukucskáló az ajtón egy hasznos eszköz ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, kinyitjuk-e az ajtót a túloldalon álló személynek, vagy meghagyjuk abban a hitben, hogy jelenleg nem vagyunk otthon.

Kipp-kopp, ki kopog?

Talán Önnek is ismerős a helyzet, hogy egy fárasztó nap után hazaérkezve másra sem vágyik, minthogy pihenjen egy kicsit, vagy a szabadnapját azzal szeretné tölteni, hogy rendbe szedi a lakást, esetleg foglalkozik egy kicsit a hobbijával. Ám a terveit megzavarja egy hirtelen hangos kopogás vagy csengetés. Vajon ki lehet az?

Az első gondolata az, hogy most nincs kedve látogatót fogadni, így hagyja, hogy az illető dolgavégezetlenül odébbálljon. De mi a helyzet akkor, ha valóban fontos ügyben keresik? Ha viszont kinyitja az ajtót, és esetleg mégis egy nem kívánt személlyel találja szemben magát, akkor már nincs mit tenni, hiszen mások orrára csapni az ajtót mégiscsak illetlenség. 

Erre a problémára tökéletes megoldást jelent az ajtókukucskáló. Ez az apró kis szerkezet a bejárati ajtó lapjába van beszerelve, és a segítségével már azelőtt láthatnánk, hogy ki keresett fel minket, hogy akárcsak résnyire is kinyitnánk az ajtót. Ráadásul a kint álló személynek fogalma sincs arról, hogy Ön éppen leskelődik. 

Így bármikor beengedhet egy tanácsra szoruló jó barátot, messziről jött rokont vagy a lakáskulcsát elhagyó családtagot, viszont kínos magyarázkodás nélkül megszabadulhat a házaló ügynököktől, hittérítőktől és az egyéb nemkívánatos látogatóktól. 

optikai kitekinto v2Milyen fajta ajtókukucskálók léteznek? 

Az ajtókukucskálók a legtöbb típusba, így a Nívó Biztonsági Ajtókba is gond nélkül beépíthetőek. A hagyományos fajtájú kitekintőnél az ajtó külső oldalán egy széles látószögű lencse található, ami azért hasznos, mert nagy teret képes befogni, azaz közel 180 fokban láthatjuk az ajtó előtti teljes területet. Ez azonban visszafelé nem működik, tehát ha valaki kintről les be a kukucskálón, nem fogja tudni kémlelni a lakásunkat, köszönhetően a belső takarólapnak. 

A mai modern megoldások között létezik már digitális ajtókukucskáló is, amely tulajdonképpen nem más, mint egy miniatűr kamera, amit a hagyományos változathoz hasonlóan beépítenek az ajtólapba. Az eszköz továbbítja a jelet egy LCD kijelzővel rendelkező vevőegységre, amelyen keresztül jól láthatjuk, hogy ki áll az ajtó előtt. Ez ott lehet jó megoldás, ahol például a családban van olyan gyermek, aki még nem éri fel a kitekintőlyukat, esetleg látássérült vagy idős ember, akiknek problémát jelent a hagyományos ajtókukucskáló használata. 

Mivel a technika rohamosan fejlődik, ezért a digitális kitekintők közt is egyre-másra jelennek meg az innovatívabb modellek. A legalapvetőbb eszközök csak kitekintésre, míg a modernebbek már rögzítésre is alkalmasak, így utólag is visszanézhetjük, hogy ki járt nálunk, amíg nem voltunk otthon, illetve egyes típusok éjjellátó funkcióval is rendelkeznek. 

A legmodernebb digitális ajtókukucskálók pedig már wifi kapcsolatra is képesek, így akár távolról, a mobiltelefonunk segítségével is leleplezhetjük a látogatót, illetve a beépített hangszórón keresztül kapcsolatba is léphetünk vele. 

Ezeknek a megoldásoknak azonban megvan az a hátránya, hogy egyrészt sokkal drágábbak, mint az optikai változat, másrészt - lévén elektromos eszközről van szó - fennáll a meghibásodás lehetősége is, míg a hagyományos ajtókukucskáló mindig tökéletesen fog működni. 

Milyen ajtókhoz ajánlott a kukucskáló beszereltetése?

Az ajtókukucskálók elsősorban panel- vagy társasházakban hasznosak, hiszen itt más módon nem látjuk, hogy ki áll a másik oldalon. Ezért ha zárt lépcsőházba való Nívó Standard, vagy részlegesen nyitott kültérre alkalmas Nívó Plusz típusú ajtót rendel, akkor javasoljuk, hogy építtessen be egy kitekintőt is, hiszen így mindig meggyőződhet a látogató személyéről. Ráadásul az ajtókukucskálót most ajándékba adjuk Önnek!

Bár bizonyos helyzetekben családi házaknál is hasznos lehet, itt azonban a legtöbbször csak a kapuig jutnak a látogatók, illetve az ablakon keresztül is láthatjuk, hogy ki keres minket. 

Sajnos azonban olyan eset is előfordulhat, hogy az illető nem jó szándékkal érkezik, hanem abból a célból, hogy betörést kíséreljen meg. Ha viszont lakását vagy házát Nívó Biztonsági Ajtó védi, azzal alaposan feladja a leckét a betörőnek, aki a sikertelen próbálkozás után csalódottan odébbáll majd. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és bízza Ön is értékei biztonságát egy Nívó betörésbiztos ajtóra!




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!