A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Sajtóközlemény

2015.07.31.
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas u. 11.*** Sajtóközlemény ***

2018/08/31

„Tűzgátló és hőszigetelt biztonsági ajtó kifejlesztése a Házak Ásza Kft. K+F projektje keretében” cimű projekt befejezéséről.

A HÁZAK ÁSZA Kereskedelmi és Szolgáltatási Korlátolt Felelősségű Társaság korszerű tűzgátló és hőszigetelt biztonsági ajtó kifejlesztését valósította meg a KFI_16-1-2016-0165 azonosító számú „Vállalatok K+F tevékenységének támogatása” (KFI_16) pályázati kiírás keretében.

A kifejlesztett Tűzgátló hőszigetelt biztonsági ajtó, mely egy kiváló tűzgátló, hőszigetelő, és egyéb mechanikai tulajdonságokkal rendelkező termék, az építmények mind földfelszín alatti, mind földfelszín feletti hőhídmentes biztonságos védelmére szolgál. Ennek a 3 funkciónak, úgy mint a tűzgátlás, hőszigetelés, és biztonság nincs megfelelője a jelenlegi nyílászárók piacán, külön-külön megtalálhatóak ezek a tulajdonságok az egyes nyílászárókban, de egységesen integrált termék nincs. A kifejlesztett termék fő alkalmazási területe, a lakóépületek, ahol is a hőszigetelés és tűzgátlás mellett a biztonságnak is kiemelt jelentősége van. További alkalmazás a közösségi épületek főleg szállodák, és bevásárló központok, valamint irodaházak, ahol a biztonság mellett a tűzgátló funkció bír kiemelt jelentőséggel.

A fejlesztés a terveknek megfeleleően 2018.08.31. nappal sikeresen befejeződőtt.

A proejekt kezdési időpontja: 2017.01.01.

A projekt megvalósulása: 2018.08.31

A Projekt megvalósítása 264 460 000 Ft összköltségből valósult meg, melyből a Támogató, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból összesen 161 316 000 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított. Kutatási infrastruktúra

Nívó Biztonsági ajtóSajtóközlemény letöltése*** Sajtóközlemény ***

2018/06/15

A Házak Ásza Kft. technológiai fejlesztése átadásra került

Európai Unió 23M Ft támogatásával a Nagytarcsai Ipari Parkban megvalósult a Házak Ásza Kft. technológiai bővítése. A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében támogatott „Fém épületelem gyártó kapacitásának bővítése” közel 50M Ft összkötségvetésű beruházás, a meglévő technológiák kapacitás bővítésével, és új termékek bevezetésével került megvalósításra.

A 2014. óta Nagytarcsára települt, és ott termelő Házak Ásza Kft. épületelem gyártási technológiai fejlesztést hajtott végre, mely keretében mind az ajtógyártás, mind a kerítéselem gyártás kapacitása nő. A beszerzésre került berendezések egyrészt új termékek előállítását, másrészt a stabil gyártási környezet megteremtését eredményezik. A Kft. ezzel közelebb került ahhoz, a kezdetekben megfogalmazott célhoz, hogy megvalósuljon a folyamatos exportra történő értékesítés.

Az ajtógyártás fejlesztésénél új termékkel jelentkezik a cég, mert a megvalósult beruházással kültéri kivitelben is gyártanak dekorfóliázott ajtókat. Ezzel a termékkel teljessé válik a termékpaletta tovább bővítve a választható kivitelű ajtók számát, a mai vásárlói igényeknek megfelelően.

Jelentős fejlesztésen ment keresztül a kerítéselem gyártás, itt 100%-al nőtt az elemgyártás kapacitása, de a felfogató rendszer fejlesztése is megtörtént. A vásárlóknak lehetősége van a kerítéselemmel azonos kivitelben megvásárolnia a felfogatáshoz szükséges alkatrészeket. A továbbiakban nem kell a helyszínen hegeszteni, a rendszer elemeit csavarozással lehet rögzíteni, a gyárban felvitt bevonatok nem sérülnek, a felszerelés során.

A vállalkozások térségi támogatása nagy segítséget nyújt abban, hogy az építőiparban elindult beruházásokban a magyar kis- és középvállalatok is megjelenhessenek beszállítóként. A beruházásoknál elvárt minőségek, illetve határidők, csak technológiai fejlesztésekkel tarthatóak, de az export igények is csak ilyen módon elégíthetőek ki.

A fejlesztéssel sikerült növelni a gyártási kapacitásunkat, a minőség megőrzése mellett, de új termékekkel is jelentkezünk, hogy megtartsuk, illetve növeljük piaci részesedésünket ezekben a piaci szegmensekben. Továbbiakban is hangsúlyt fektetünk a technológiák optimalizálására, a termelékenység, a hatékonyság növelésére.

A beruházás 2018, június 15.-én megvalósult a tervezett műszaki és fizikai tartalom mellett.

Nívó Biztonsági ajtóSajtóközlemény letöltése*** Sajtóközlemény ***

A 10 éve alakult HÁZAK ÁSZA Kft. ÚJ TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉSE ÁTADÁSRA KERÜLT

Uniós támogatásból új technológiai sorral bővült a Nagytarcsai iparterület az M0-as autópálya északi részén. A Házak Ásza Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 55 millió forint uniós támogatást nyert a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett „Telephelyfejlesztés”című pályázati kiíráson. A közel 110 millió forintos összköltségvetésű beruházásból nemcsak egy új modern technológiai sor került kialakításra, de jelentős számú innovatív projektelem és egy képzett munkaerőt foglalkoztató speciális gyártás komplex fejlesztése valósult meg.

A projektgazda a Házak Ásza Kft. 10 éve alakult és kezdte meg működését, kezdetektől lakóövezetben található családi ház szomszédságában működő bérelt, majd 2012-től saját tulajdonú ipari ingatlanon. A vállalkozás alapvető célja volt saját tervezésű egyedi fém szerkezeti elemek, fém épületelemek, berendezések gyártása, valamint határoló elemek kialakítása lemez megmunkálással. A folyamatos fejlesztés tette lehetővé jelen projekt megvalósításának előkészítését is ezen a területen, a közelmúltban új gyártócsarnok létesült és több speciális eszköz is beszerzésre került. Az új termék spektrumot, a kerítéselemek ipari mennyiségű gyártását egyedül a megfelelő technológiai sor hiánya korlátozta. A beszerzésre került egyedi profilozó gép, CNC berendezés, a kivitelezett szinterező egység és napelemes rendszer kiteljesítette a lehetőségeket ezen a területen is.

A projekt – összhangban a régió ilyen irányú fejlesztési céljaival – elsősorban a feldolgozó- és gyártóipari szegmensen belül a foglalkoztatás terén és a vállalkozói aktivitás terén biztosítja potenciálisan pozitív hatások elérését. A korábbi évek gazdasági recessziójának hatása a Gödöllői kistérségben is megviselte a vállalkozásokat, sokak napi megélhetése került veszélybe.

A vállalkozásoknak nagy segítséget nyújt a fejlesztéshez biztosított támogatás, melynek segítségével komplex beruházást sikerült megvalósítania.

A fejlesztés eredménye lehetőséget teremet, hogy a termékeihez az alapanyagot jellemzően hazai beszállítóktól vásárló vállalkozásunk termékeit itthon és külföldön is értékesítse a továbbiakban, mindezt bővülő termékstruktúra mellett. A nemzetközi és hazai piacokon jelen levő erős versenyben termékeinket, szolgáltatásunkat csak a legfejeltebb technológia használatával tudjuk stabilan értékesíteni, melynek feltételeit úgy gondoljuk, pályázatunk megvalósításával megteremtettük.

A fejlesztéssel növeltük kapacitásainkat egy egyedül álló piaci szegmensben, ezáltal biztosítva jelenleg már 22 fős létszámunk tovább foglalkoztatását, sőt bővítését a közeljövőben. Az új technológiával a gyártás hatékonyabb, a minőség magasabb és a termelési volumen közel ötszörösére emelkedett, így a folyamatos exportértékesítés előtt is megnyílt az út. A közel 500 m2-en elhelyezkedő technológiával új termékek gyártását végezzük minőségi környezetben, kielégítve minden EU előírást.

A beruházás 2015. június 30-án fejeződött be a tervezett műszaki tartalom fizikai megvalósításával.

Nívó Biztonsági ajtóSajtóközlemény letöltése

Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!