A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Hogyan zárjuk a bejárati ajtót?

2020.02.27

Hogyan zárjuk a bejárati ajtót?

Ahhoz, hogy éjszaka békésen alhassunk, és ne féljünk akár hosszabb időre is elhagyni otthonunkat, gondoskodnunk kell ingatlanunk megfelelő védelméről. Sok olyan lehetőség közül választhatunk, amelyekkel biztosak lehetünk értékeink és családunk biztonsága felől. A különféle riasztók, a távfelügyelet, az akár éjjellátó kamerarendszerek is mind a védelmünket szolgálják. Biztonsági szempontból hangsúlyos az ingatlan nyílászáróinak állapota. Sok esetben a többi védelmi rendszer ki- és beépítésének nincs is értelme, ha otthonunk ablakai és bejárati vagy terasz ajtói nem záródnak rendesen. Bármilyen biztonságtechnikai megoldás mellett is döntsünk, a lényeg, hogy megelőzzük a bajt.

Bejárati ajtó és zárak

Valódi biztonság egyedi méretben és színbenBár a fent sorolt eszközökkel az illetéktelen behatolás az esetek többségében megelőzhető, sokszor a riasztásra már kár keletkezett a zárakban. Nem egyedi eset, hogy olyan mértékű a rongálás, hogy nem csak a bejárati zárat, hanem akár az egész ajtót ki kell cserélni. Egy betört ajtó, egy tokjából kimozdult ajtókeret már nem szolgálja otthonunk biztonságát.

Akár régi bejáratunkat cserélnénk ki, akár új ajtó beépítésén gondolkodunk, mindenképpen érdemes biztonsági bejárati ajtót választani. Egyszeri beruházással hosszú évtizedekre biztosíthatjuk ingatlanunk védelmét. A biztonsági ajtók egyik legfontosabb eleme a zár. Minősége és kivitele típustól függ, de egy nívós, biztonsági bejárati ajtó esetében a legmagasabb szintű zármegoldásokkal találkozunk.

Zárak bejárati ajtóra

Biztonsági ajtó híján, külső megoldásként az egyszerű, bár kevésbé hatékony rigli, retesz vagy akár lakat is plusz védelmet jelenthet. Egy komolyabb hevederzár már nagyobb biztonságot nyújt. A hevederzár egy- és kétszárnyú ajtóra is felszerelhető, elsősorban kiegészítő zárként találkozhatunk vele. Az alap bejárati ajtózár, az úgynevezett bevéső zár, amely már az ajtóban található. Valamilyen kulcs forgatásával, zárnyelvek mozgatásával szabályozzuk a nyitást-zárást.

A nyelvek mozgatásához a zárbetét vagy cilinder járul hozzá. Akadnak olyan zártípusok, amelyek összehangolhatók bizonyos beléptetési rendszerekkel. A legújabb technológiájú zárak távirányítóval, biometrikus azonosítással, számkóddal vagy kártyával is nyithatók. A zárak tehát működhetnek kulccsal, egynyelves, kétnyelves változatban, de megkülönböztetünk kampós, illetve többpontos zárakat, és találunk high-tech mikrochipes zárat is. A főkulcs-vezérkulcsos zár egy adott rendszerben működik, a belépést jogosultsági szint szerint szabályozza. Míg a főkulcs minden ajtót nyit, addig a vezérkulcs adott ajtók csoportját nyitja. Főleg irodaházakban, illetve szállodákban kedvelt zártípus.

Biztonsági zár

Ingatlanunk bejáratán nem érdemes spórolni. Akár zárt lépcsőházba, akár kertre nyíló bejáratunkhoz keresünk megoldást, egyszerűen megtalálhatjuk a számunkra ideális ajtót. Az ajtók mind külsejükben, mind technikai felszereltségükben, így a zárak tekintetében is egyéni igények szerint készülnek cégünknél.

A betörésvédelmet a stabilan rögzített tok, a fémlappal megerősített lap és a betörésbiztos zár garantálja. A több mobilis és fix csapozattal működő zárak ellenállnak a feszegetésnek, fúrásnak vagy bármiféle feltörési kísérletnek. Ezek a többpontos zárak az ajtó élén futnak végig, különböző magasságban találhatjuk a pontos zárást szolgáló nyelveket. A nyelveket a kilincs felhúzásával vagy a kulcs többszöri elfordításával mozdíthatjuk el.




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!