A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
Nívó Biztonsági ajtó - A Te ajtód, a Te stílusod
A Te ajtód,
a Te stílusod

Bejárati ajtó beépítése

2020.01.10

Bejárati ajtó beépítése

Ebben a bejegyzésben a bejárati ajtó beépítésével fogunk foglalkozni. A házépítés körüli munkák nagy része komoly szaktudást igényel. Napjainkban köztudott, hogy a hozzáértő és időben érkező szakember aranyat ér. A megfelelő szaktudással rendelkező mesterembereket egyre nehezebb elérni, ráadásul nem egyszer halljuk, hogy a megbeszélt időpontra nem érkeznek meg.

Ezért sem meglepő, hogy számos esetben találkozunk a tulajdonos által, saját kezűleg végzett építési vagy felújítási munkákkal. A házilag kivitelezett munkákat sokszor nem csak a szakember hiánya, hanem a költségek lefaragása is indokolja. Ilyen esetben azonban azzal is számolnunk kell, hogy egy elrontott munka kijavítása akár sokkal többe is kerülhet, mint kivárni a megfelelő kivitelezést. Mindemellett azzal is tisztában kell lennünk, hogy rengeteg időnket viszi el a saját kezűleg megoldott építés, és az idő is pénz.

Otthonunk bejárata

A házépítés, lakásfelújítás egyik kardinális pontja a nyílászárók kiválasztása, illetve cseréje. Az esztétikai és biztonsági szempontok mellett, mára már döntő tényezővé váltak a nyílászárók szigetelési tulajdonságai is. A hang- és hőszigetelés az otthon fenntartási költségeit és nyugalmát is befolyásolja. Otthonunk egyik legfontosabb eleme a bejárati ajtó. Ahhoz, hogy a számunkra tökéletes bejáratot kiválasszuk, majd az ajtó beépítése is megtörténjen, néhány alapvetést sorra kell vennünk.

A jó bejárati ajtó nem csak kiváló hang- és hőszigetelő paraméterekkel rendelkezik, hanem tökéletes védelmet is biztosít az ajtó mögött élők számára. Ezért érdemes olyan biztonsági bejárati ajtót választani, amely mindezekkel a szerkezeti tulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul a külső kivitelezése is elegáns és időtálló. Lehetőség szerint válasszunk olyan gyártót, akinél az ajtó belső és külső felszereltségébe, színébe, méretébe is beleszólhatunk, és egyéni igényeinknek megfelelően készítik el bejáratunkat.

Ajtó beépítése

Bejárati ajtónál az első teendőnk, hogy meghatározzuk ajtónk nyílási irányát. Fontos azt is tisztázni a vásárlás előtt, hogy beltéri vagy kültéri ajtót akarunk. Egy beltéri ajtó nyílt téren hamarabb tönkremegy, utólagos szigetelése is költséges. A beépítést elemzés előzi meg, amely során megállapításra kerül az ajtónyílás szélessége, magassága, a rögzítés módja. Lényeges az is, hogy az ajtólap mennyivel fordul a padló felett.

A világhálón találunk olyan videókat, ahol bemutatják a szakszerű ajtóbeépítést, és ezekből is kitűnik, hogy precíz és időigényes munkafolyamatról van szó. Nem csak sok szerszám kell hozzá, hanem vakolási, falazási munkák is adódhatnak. A tok beszerelése, a pántok rögzítése, az ajtólap felrakása után sem dőlhetünk hátra. A vasalatok állítása, a zárak, a kilincsek felszerelése is a beépítés részei. A végeredmény akkor jó, ha a masszív tok és az ajtólap is stabil, tökéletesen nyílik-záródik, vízszintben van és még esztétikus is.

Szakszerű beépítés

Ha biztonsági bejárati ajtó mellett döntöttünk, belátható, hogy nem érdemes a szakszerű beépítésen spórolni. Egy helyszíni felmérés során, a szakemberek részletesen tájékozódnak a helyszín adottságairól, és rögzítik egyéni elképzeléseinket, igényeinket is leendő ajtónkról. Az egyedi ajtó legyártása kezdetét veszi, majd házhozszállítás után, a szakemberek beépítik a nyílászárót.

Az egyedi, fém biztonsági ajtó maximális védelmet nyújt. A felméréstől, a gyártáson át a beépítésig képzett szakemberek végzik a munkát, az ajtók felszereltségét és kivitelezését is minőségi megoldások jellemzik.

Keressen minket bizalommal, amennyiben biztonsági ajtó beépítését tervezi, állunk szíves rendelkezésére!




Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Biztonsági ajtó
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Biztonsági ajtó
Személyes megtekintés
Nívó Biztonsági ajtó
Házak Ásza Kft.
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 11.
© 2024 NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!